welcome to kalamata

visitors

counter www.com2.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

visitors on the world

free counters

Σάββατο, 31 Ιουλίου 2010

ΚΙΑΜΑ ΤΟΥΣ ΠΛΑΚΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΠΟΥΦΛΕΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΤΟ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΝΑ ΣΕ ΠΟΥΝ ΡΑΤΣΙΣΤΗ

Πακιστανοί έβαλαν φωτιά σε εκκλησία στην Αθήνα...

Απο-- .. Σάββατο, 31 Ιουλίου 2010

Εμπρησμός χθες το βράδυ στην Αγία Τριάδα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην οδό Αγίας Άννης. Περίεργο συμβάν εχθές στις 2.30 το πρωί. Αυτό που κάνει το συμβάν πιο παράξενο είναι το......

ότι κανένα ΜΜΕ δεν ανέφερε τίποτε. Με γραπτή του επιστολή ένας αυτόπτης μάρτυρας, αναφέρει τα εξής στην Αστυνομία της περιοχής: "Εχθές το βράδυ στις 2.30 περίπου, ήμουν με την κοπέλα μου στο αυτοκίνητο κοντά στην εκκλησία, στην Αγίας Άννης. Καθόμασταν σε δρόμο κάθετο στην Αγ. Άννης και είχαμε πίσω μας την εκκλησία. Καθόμασταν εκεί για μισή ώρα περίπου. Πέρασαν δίπλα μας ακριβώς τρεις Πακιστανοί με κελεμπίες και ο ένας κρατούσε ένα μπιτόνι γεμάτο, γιατί το μετάφερε με δυσκολία. Δεν μας είδαν γιατί ....

φοβηθήκαμε και σκύψαμε να μη μας δουν. Μετά από λίγο είδαμε την φωτιά στην εκκλησία 100 μέτρα πίσω μας και φύγαμε αμέσως. Λίγα λεπτά πριν είχε περάσει από εκεί ένα ασημί Punto που το είδαμε πάλι να περνάει την ώρα που φεύγαμε. Στο Punto ήταν μόνο ο οδηγός και φαινόταν να κάνει βόλτες. Όταν φεύγαμε αυτός πήγαινε προς την φωτιά. Το αριστερό stop ήταν σπασμένο".
http://deltio11.blogspot.com

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Μέρες κατοχής θυμίζει η Μεσσηνία με χάος σε τουρισμό και τροφοδοσία της αγοράς
 • ΣΤΑ άκρα διατηρείται η κόντρα Κυβέρνησης και ιδιοκτητών βυτιοφόρων και φορτηγών Δημόσιας χρήσης τα οποία παραμένουν παρατεταγμένα παρά τις επιδόσεις των εγγράφων πολιτικής επιστράτευσης στο Ασπρόχωμα και το Καλονερό ενώ όπως μας ενημέρωσαν σήμερα κατά πάσα πιθανότητα σχεδιάζεται εκδήλωση διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών φορτηγών στο κόμβο του Καλονερού με...καθιστική διάλεκτο ώστε να ακουστούν τα προβλήματά τους. Φυσικά η αγορά δεν πρόκεται να ομαλοποιήθεί άμεσα αφού τα αγαθά έχουν αρχίσει να φθίνουν στα ράδια των σούπερ μάρκετ ενώ σε κρίσιμες υποδομές του Κράτους επιστρατεύτηκαν τα βυτιοφόρα του Στρατού.

  Την ίδια ώρα η κατάσταση στην αγορά παρέμενε τραγική παραλύοντας υποδομές και τον ιδιωτικό τομέα παρότι ξεκινούν οι άδειες του Αυγούστου ενώ σοβαρό είναι το πλήγμα στον τουρισμό μετά μάλιστα το πλήγμα και με την απεργία των λιμνεργατών στον Πειραιά. Παρά την επιστράτευση η αγορά έχει πολλά κενά και μάλιστα οι ιδιοκτήτες φορτηγών παραμένουν όπως βλέπετε και στην σχετική φωτογραφία στις επάλξεις για αρκετό χρονικό διάστημα.
  ΣΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΦΟΔΙΑΖΟΝΤΑΙ
  Μάλιστα τα πρατήρια είχαν στεγνώσει και η τροφοδοσία διεξαγόταν με το..δελτίο καθώς όπως αποτυπώθηκε στο φωτογραφικό φακό αργά χθες βράδυ μετά τις 10 εφοδιάστηκε πρατήριο στο Καλονερό στο οποίο δημιουργήθηκαν ουρές μέσα σε λίγα λεπτά και φυσικά μετά απο μισή ώρα άδειασε απο καύσιμα ενώ αρκετοί ήταν οι επισκέπτες. Οσοι πρόλαβαν απο την περιοχή το κατάφεραν μαζί με ορισμένους επισκέπτες που επιδίδονται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να βρούν ανοικτό πρατήριο και όπως μαθαμε πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Ηλεία εδώ και μερες....
 • ΚΑΙ ΤΙΣ 4 ΡΕ ΑΧΟΡΤΑΓΕ ΜΟΝΑΧΟΦΑΗ?


  Δεν μπορώ να πιστέψω πως ο άνθρωπος που έγραψε και τραγούδησε με τόση θέρμη το τραγούδι «Livin' On a Prayer» είναι τέτοιος, ίδιος με τους άλλους. Και εγώ που νόμιζα πως ήταν παιδί του θεού, σωστός, «Have a Nice Day» τύπος.

  Τελικά όχι. Ήρθε αυτό το βιβλίο και τα άλλαξε όλα. Ποιο βιβλίο; Το βιβλίο του tour manager της μπάντας τη δεκαετία του '80, που περιέχει πολλές αδημοσίευτες φωτογραφίες που αποκαλύπτουν την ασύδοτη ζωή του ροκ σταρ. Φωτογραφίες που ο «You Give Love a Bad Name» αοιδός δεν ήθελε να βγουν στη δημοσιότητα γιατί δείχνουν την πραγματική ζωή του.

  Συναυλίες, διάσημοι, ναρκωτικά, σεξ και γυναίκες. Πολλές γυναίκες. Πάρα πολλές γυναίκες. Και μάλιστα ταυτόχρονα. Στο ίδιο κρεβάτι.Πράγματα αδιανόητα για τον τραγουδιστή με το αγγελικό στεφάνι στο κεφάλι. Δεν το πίστευα ότι είσαι τέτοιος και εσύ.

  Τελικά αυτό εννοούσες όταν τραγουδούσες «It’s My Life».

  Φτου σου!

  Ποτέ δεν το περίμενα από εσένα.www.yupi.gr

  ΓΕΜΑΤΗ ΟΥΡΑΝΙΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ.ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ?

  Σάββατο, 31 Ιουλίου 2010

  Πλούσια σε ουράνιο η ελληνική γη!


  Τι αποκαλύπτει η έκθεση του ΟΟΣΑ και της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας

  Πλούσια κοιτάσματα ουρανίου, που μπορεί να ξεπερνούν και τους 20.000 τόνους, υπολογίζεται ότι κρύβει στα σπλάχνα της η ελληνική γη. Η αποκάλυψη έρχεται στην τελευταία κοινή έκθεση του ΟΟΣΑ και της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, «Uranium 2009», την οποία έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα». Αν και οι πληροφορίες των ελλήνων επιστημόνων κάνουν λόγο για την ύπαρξη μόνο 10.000 βεβαιωμένων τόνων ουρανίου, η εφετινή έκθεση των διεθνών οργανισμών αναφέρεται έως και σε διπλάσια νούμερα.
  Σύμφωνα με τη μελέτη, η κατανομή των ποσοτήτων του σπάνιου μεταλλεύματος γίνεται ως εξής: Επτά χιλιάδες τόνοι είναι αυτοί που έχουν βρεθεί από τους έλληνες γεωλόγους. Επίσης, είναι βέβαιη η ύπαρξη περίπου 1.000 ακόμη τόνων στη χώρα. Επιπροσθέτως, η μελέτη αναφέρεται σε άλλα πιθανά κοιτάσματα που φτάνουν τους 6.000 τόνους, ενώ τονίζει ότι.....
  προφανώς υπάρχει αντίστοιχη ποσότητα, η οποία δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί από τους επιστήμονες.

  Στο Δελτίο Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας του 1998, τα περισσότερα κοιτάσματα της Ελλάδας εντοπίζονται στα βόρεια του Νομού Σερρών, στην παράκτια ζώνη μεταξύ Σερρών και Καβάλας, στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο του Νομού Δράμας, ενώ επεκτείνονται και προς τη γειτονική Ξάνθη. Επίσης, διάσπαρτα μικρά κοιτάσματα έχουν βρεθεί σε ολόκληρη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, των Σερρών συμπεριλαμβανομένων. Ακόμη, υπάρχουν διάχυτες πληροφορίες για την ύπαρξη ουρανίου τόσο στη Φλώρινα όσο και στη Λέσβο. Σε ό,τι αφορά τη γεωλογία, το ουράνιο στη χώρα μας εντοπίζεται σε ιζήματα και όξινα γρανιτικά πετρώματα και το δυνητικά «εξαγώγιμο» προϊόν είναι το οξείδιο του ουρανίου, δηλαδή το κίτρινο συμπύκνωμα που χρησιμοποιείται στην πυρηνική τεχνολογία.

  Το ζήτημα της ύπαρξης κοιτασμάτων ουρανίου στη χώρα μας διαθέτει και δόσεις μυθολογίας, κατασκοπείας, θρίλερ, άγνοιας και ρεαλιστικών αναγκών! Ιδίως οι τελευταίες είναι και αυτές που απασχολούν τους έλληνες ειδικούς, καθώς, λόγω της αύξησης των διεθνών τιμών του ουρανίου και των αυξημένων αναγκών για πυρηνική ενέργεια, το ενδιαφέρον για το πολύτιμο μέταλλο επανέρχεται, με τις τιμές του να τρέχουν ιλιγγιωδώς.

  Στη χώρα μας οι πρώτες ερευνητικές εργασίες για την εξεύρεση ουρανίου είχαν ξεκινήσει με το Σχέδιο Μάρσαλ, ήδη από το 1948. Την περίοδο της δικτατορίας το δικαίωμα της έρευνας για ουράνιο, στις οποίες συμμετείχαν και ξένοι εμπειρογνώμονες, παραχωρήθηκε στον «Δημόκριτο». Το 1978, στις έρευνες ενεπλάκη συστηματικότερα το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, το οποίο εντόπισε και το πρώτο οικονομικά εκμεταλλεύσιμο απόθεμα στο Παρανέστι της Δράμας. Ηταν Ιανουάριος του 1979.

  Τα χρόνια που ακολούθησαν έγιναν σοβαρές απόπειρες προς την κατεύθυνση της μεθοδολογίας της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων και της δημιουργίας εμπορεύσιμων συμπυκνωμάτων. Ηταν τέτοια και η διεθνής συγκυρία, η οποία, λόγω της υψηλής ζήτησης για ουράνιο, υποσχόταν αισιόδοξες προοπτικές προς όφελος της ελληνικής μεταλλευτικής βιομηχανίας. Οι μελέτες συνεχίστηκαν χωρίς διακοπή, με ακόμη περισσότερες έρευνες για νέα κοιτάσματα ουρανίου.
  Το 1995, το τότε υπουργείο Βιομηχανίας, το οποίο ήταν αρμόδιο για την Ενέργεια, έλαβε την πρώτη συγκροτημένη και ολοκληρωμένη εργασία για το ζήτημα, η οποία αποδείκνυε τη δυνατότητα εξόρυξης μέχρι και 10.000 τόνων ουρανίου στη χώρα μας. Τα στοιχεία της μελέτης, που επικεντρωνόταν στα βεβαιωμένα κοιτάσματα της Βόρειας Ελλάδας, έδωσαν τη σκυτάλη στη συγκρότηση ενός πιλοτικού σχεδίου για την εκμετάλλευση του ελληνικού ουρανίου.

  Το πιλοτικό σχέδιο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Α΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ήταν εξαιρετικά ελπιδοφόρο, παρέχοντας ενθαρρυντικά στοιχεία για την ανακτησιμότητα του σπάνιου μεταλλεύματος στο Παρανέστι της Δράμας. Και αυτό διότι η εξόρυξη από το χώμα μπορούσε να γίνει πάρα πολύ εύκολα, κάτι που θα επέτρεπε στο ελληνικό ουράνιο να πωλείται σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Βάσει αυτών των αισιόδοξων προβλέψεων εκπονήθηκε ολόκληρη επιχειρησιακή, οικονομοτεχνική μελέτη.

  Ωστόσο, το 1999, το επιχειρησιακό σχέδιο, αλλά και η περαιτέρω προγραμματισθείσα έρευνα για ουράνιο σταμάτησαν για άγνωστους ως σήμερα λόγους. Εκτοτε τα σχέδια εκμετάλλευσης έχουν εγκαταλειφθεί, ανάμεσα στα οποία και οι προτάσεις των επιστημόνων για ανταλλαγή του ουρανίου με δωρεάν εισαγόμενη ενέργεια από το γειτονικό Κοζλοντούι. Επίσης, απούσα από όλη αυτή την ιστορία ήταν και η «ατμομηχανή» της ελληνικής ενέργειας, δηλαδή η ΔΕΗ. Ενώ τη δεκαετία του 1990 το κόστος ανάκτησης του ελληνικού ουρανίου θεωρούντανιδιαιτέρως χαμηλό, σήμερα στην έκθεση του ΟΟΣΑ τοποθετείται αυστηρά και μόνο στην υψηλή κοστολογική κλίμακα, κυμαινόμενο στα 260 δολάρια ανά τόνο. Η εκτόξευση του κόστους αποτελεί δυσεξήγητο φαινόμενο, το οποίο δεν έχει απαντηθεί με ακρίβεια.

  Μία εξήγηση είναι ότι η πτώση του Τείχους του Βερολίνου είχε ρίξει τις διεθνείς τιμές του ουρανίου, καθώς οι πυρηνικές δυνάμεις απέσπασαν το σπάνιο μετάλλευμα από τα καταστραφέντα πυρηνικά όπλα. Αυτό αποτυπώνεται και στην εξέλιξη της τιμής του ουρανίου. Εκείνη την περίοδο η τιμή ανά λίβρα έπεσε από τα 33 στα 13 δολάρια, για να «καθήσει» στα 8,5. Αντίθετα, σήμερα, λόγω της εκτεταμένης ζήτησης, έχει εκτοξευθεί καθώς ανήλθε στα 46,5 δολάρια ανά λίβρα, δηλαδή κάπου 120 ευρώ το κιλό, τιμή σχεδόν δέκα φορές υψηλότερη από την εποχή της πτώσης του Τείχους.

  Βήμα

  ΝΕΣΤΕΡΟΒΙΤΣ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΝΤΟΥΝΤΑ

  Στα κόκκινα ο Νεστέροβιτς!


  Ο Ράντοσλαβ Νεστέροβιτς ήταν ο εκλεκτός του Ντούντα και ο Αγγελόπουλος τον ντύνει στα κόκκινα! Μόνο λεπτομέρειες απομένουν για τη συμφωνία με τον 34χρονο σέντερ!

  Η οριστική απώλεια του Ντέιβιντ Άντερσεν που αποτελούσε τον μεγάλο στόχο των ερυθρολεύκων και κατέληξε στο Τορόντο έστρεψε άμεσα το ενδιαφέρον του Ίβκοβιτς στον Σλοβένο, με ελληνικό διαβατήριο (!), Νεστέροβιτς.

  Και σχεδόν άμεσα, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι μετέτρεψαν την εντολή του Σέρβου τεχνικού σε πράξη. Ο Νεστέροβιτς έδωσε τα χέρια ουσιαστικά με τον Ολυμπιακό για μονοετές συμβόλαιο αλλά πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, λόγος για οριστική συμφωνία πρέπει να γίνεται όταν πέσουν οι υπογραφές.

  Ο Σλοβένος άσος μετράει 811 συμμετοχές (!) στο ΝΒΑ και έμεινε ελεύθερος από τους Ράπτορς, που πήραν στη θέση του τον Άντερσεν. Πέρυσι αγωνίστηκε σε 42 αγώνες και είχε 3,9 πόντους και 2,1 ριμπάουντ σε 8,9 λεπτά ανά αγώνα.

  Ο... Ράντοσλαβ Μακρής όπως είναι το ελληνικό του όνομα έχει ευρωπαϊκή εμπειρία που χρονολογείται προ 11ετίας καθώς ο τελευταίος του σταθμός στη γηραιά ήπειρο ήταν στη Βίρτους Μπολόνια (1997-99). Νωρίτερα είχε παίξει στην Ολίμπια Λιουμπλιάνα (έπαιξε και αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό της Ρώμης), ενώ το ελληνικό διαβατήριο το απέκτησε την εποχή των ελληνοποιήσεων, αγωνιζόμενος στον ΠΑΟΚ (1993-95).

  Πρώτη του ομάδα στο ΝΒΑ για μια πενταετία ήταν η Μινεσότα και ακολούθως οι Σπερς, οι Ράπτορς, οι Πέισερς και ξανά οι Ράπτορς τον τελευταίο χρόνο, για τον οποίο εισέπραξε περίπου 1,3 εκ. δολάρια καθαρά. Η πορεία του τα τελευταία χρόνια ήταν καθοδική, ωστόσο το ελληνικό διαβατήριο του, η γνώση της ελληνικής πραγματικότητας και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του αποτέλεσαν τους λόγους της επιλογής του.
  gazetta.gr

  ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΠΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ

  Σκληρή κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και απεργών..

  Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται κυβέρνηση και ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών, ενώ την ίδια ώρα με απόφαση της κυβέρνησης οι ένοπλες δυνάμεις και βυτιοφόρα ιδιωτικής χρήσης, σε συνεργασία με τις εταιρείες πετρελαιοειδών, εντάσσονται στο σχέδιο κάλυψης των δημοσίων αναγκών σε καύσιμα.

  Όπως αποφάσισε η διυπουργική επιτροπή, που συνεδρίασε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, οι ένοπλες δυνάμεις θα διασφαλίζουν με δικά τους μέσα την τροφοδοσία με καύσιμα κρίσιμων τομέων, όπως τα αεροδρόμια, μονάδες της ΔΕΗ και τα νοσοκομεία. Με την ίδια απόφαση, εάν χρειαστεί, αρματαγωγά του.. Πολεμικού Ναυτικού θα συμβάλουν στην κάλυψη των αναγκών των νησιών μεταφέροντας βυτιοφόρα.

  Η διυπουργική αποφάσισε επίσης να διαβιβαστούν στους αρμόδιους εισαγγελείς τα στοιχεία όλων των παραβατών για την άσκηση ποινικών διώξεων, ενώ οι κυρώσεις, που θα φτάνουν μέχρι και την αφαίρεση της άδειας θα εφαρμόζονται αμέσως.

  Στην κυβερνητική ανακοίνωση τονίζεται ότι «η άρνηση των ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης να συμμορφωθούν στις αποφάσεις της Πολιτείας για την επίταξη των οχημάτων και των προσωπικών τους υπηρεσιών συνιστά βαριά προσβολή της έννομης τάξης, πλήττει το κοινωνικό σύνολο και αντιμετωπίζεται άμεσα».

  Επικριτικός προς τους απεργούς ήταν και ο υπουργός Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής τόνισε ότι «η Πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη, η κοινωνία δεν είναι απροστάτευτη και ότι η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει». Παράλληλα διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση έκανε στους απεργούς πολλές προτάσεις, αλλά συνάντηση την άρνηση και τους προειδοποιεί ότι «θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη συνέχεια».

  Την ίδια ώρα οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών παραμένουν στις θέσεις τους και παρά την επίταξη συνεχίζουν την απεργία, ενώ ετοιμάζονται να προσβάλλουν και νομικά τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

  Το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν και επεισόδια, όταν οι απεργοί εμπόδισαν επιταγμένο όχημα να προσεγγίσει τα διυλιστήρια και να φορτώσει καύσιμα. Το αποτέλεσμα ήταν να επέμβουν τα ΜΑΤ και από τις συμπλοκές να τραυματιστούν ελαφρά δύο απεργοί.

  Την ίδια ώρα στην Αθήνα, οι απεργοί έκαναν πορεία προς τη Βουλή όπου επέδωσαν ψήφισμα, ζητώντας την αλλαγή των διατάξεων του νομοσχεδίου.

  Νωρίτερα στη Γενική Συνέλευσή τους είχαν αποφασίσει τη συνέχιση της απεργίας παρά την επίταξη, αν και κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ακούστηκαν και προτάσεις για λύση της απεργίας.

  Οι επιπτώσεις στην αγορά από τη συνέχιση της απεργίας είναι μεγάλες, καθώς μόνο το 10% - 15% των πρατηρίων της Αττικής έχει καύσιμα, ενώ τεράστια προβλήματα καταγράφονται και σε κλάδους του τουρισμού και στη βιομηχανία.

  Για να διευκολυνθεί η τροφοδοσία της αγοράς το συντομότερο δυνατόν ο υπουργός Μεταφορών υπέγραψε την Παρασκευή απόφαση με την οποία αίρονται τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας βυτιοφόρων φορτηγών οχημάτων, κατ’ εξαίρεση, από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι και την Κυριακή.

  Κυριακή, 25 Ιουλίου 2010

  ΤΟ ΚΑΡΦΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΙΟΛΙΑ

  Κυριακή, 25 Ιουλίου 2010

  Τι γράφει το «Καρφί» του Σαββατοκύριακου για τον Σωκράτη Γκιόλια - Πώς έφτασε εδώ και ποιους ενοχλούσε...

  http://www.newsbeast.gr/files/1/2010/07/24/_karfitroktiko.jpg  Παιδί ταπεινών πολύτεκνων γονιών, με ισχυρή πίστη στην εκκλησία, χωρίς διπλώματα και δημόσιες σχέσεις, εργατικός και πεισματάρης, ο Σωκράτης Γκιόλιας έγινε γνωστός στους περισσότερους από τη μεγάλη κόντρα του με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, αλλά και από το «παιδί» του, τον πιο δημοφιλή ελληνικό ιστότοπο, το «troktiko». Το σύνθημά του ήταν «εδώ τίποτα δεν γράφεται τυχαία» και πραγματικά... μπορούσες να διαβάσεις αποκαλύψεις, σχόλια και παρασκήνια χωρίς φιοριτούρες και δημοσιογραφικές περικοκλάδες, αλλά και χωρίς υπογραφή (άρα με λιγότερες απαιτήσεις εξακρίβωσης και τεκμηρίωσης…).

  Ο Σωκράτης Γκιόλιας δεν ήταν προβεβλημένος δημοσιογράφος, όπως, για παράδειγμα, ο Πρετεντέρης ή ο Χατζηνικολάου, αλλά μήπως ακριβώς για αυτό ένα δικό του σχόλιο εναντίον των τρομοκρατών ενοχλούσε περισσότερο εκείνους τους σκοτεινούς δολοφονικούς κύκλους που τελικά του αφαίρεσαν άνανδρα τη ζωή;

  Το «βάπτισμα» στη δημοσιογραφική «Ζούγκλα»
  Αθλητής του στίβου ο Σωκράτης Γκιόλιας, μπήκε στα βαθιά της δημοσιογραφίας όταν πριν από 19 χρόνια χτύπησε την πόρτα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Καθώς ήταν επίμονος, οργανωτικός και ακούραστος, εκτιμήθηκε από τον Τριανταφυλλόπουλο, που σύντομα τον έκανε δεξί του χέρι αναθέτοντάς του την αρχισυνταξία των εκπομπών «Κίτρινος Τύπος» και «Ζούγκλα», αλλά και όλες τις δύσκολες δημοσιογραφικές αποστολές. Είχε άριστη επικοινωνία με τους άλλους δημοσιογράφους, υπομονή και διάθεση να βοηθήσει κάθε «πρωτάκι» που συχνά-πυκνά έφερνε ο Μάκης στην ομάδα, ενώ η σεμνότητά του (για μία εκπομπή που δεν διακρινόταν δα για τους χαμηλούς της τόνους) εντυπωσίαζε όσους έρχονταν σε επαφή μαζί του.


  Συνεργασία με τον «μισητό αντίπαλο»
  Όταν βγήκε το «Πρώτο Θέμα», ο Γκιόλιας επιμελούνταν τη σελίδα με τα εκκλησιαστικά θέματα. Μετά το τσούγκρισμα Θέμου - Μάκη και την αποχώρηση της ομάδας του Μάκη, ο Γκιόλιας συνέχισε για μερικές εβδομάδες να γράφει τη στήλη, μετά όμως το όνομά του αντικαταστάθηκε από κάποιον Βασίλη Αποστόλου. Πολλοί λένε ότι ήταν ψευδώνυμο και ο ίδιος συνέχισε τη συνεργασία του με την εφημερίδα, όπως άλλωστε ποτέ δεν σταμάτησε να εργάζεται στην αθλητική εφημερίδα «Πρωταθλητής» του Θέμου Αναστασιάδη καλύπτοντας το ρεπορτάζ του στίβου.


  Αυτή η φανερή επαγγελματική σχέση που διατηρούσε ο Γκιόλιας με τον «μισητό αντίπαλο» είχε δημιουργήσει και τις πρώτες προστριβές του με τον Τριανταφυλλόπουλο. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε ούτε τον έναν ούτε τον άλλον να κάνουν κουμπαριά. Ο Μάκης ήταν εκείνος που βάφτισε πριν από δύο χρόνια το γιο του Γκιόλια. Και τον έβγαλε «Ευθύμιο», δηλαδή Μάκη…


  Παραιτήθηκε καταγγέλλοντας απόπειρα φίμωσης
  Η ύπαρξη του «troktiko» ήταν ουσιαστικά ο βασικός λόγος για το περιπετειώδες διαζύγιο Μάκη-Γκιόλια, που έκτοτε είχε μετατραπεί σε έντονο διαδικτυακό (και όχι μόνο) πόλεμο. Ήταν η εποχή που ο Μάκης έβγαζε στον ιντερνετικό αέρα τη «zougla», ενώ ο Γκιόλιας ήδη κέρδιζε το διαδίκτυο με το ανώνυμο «troktiko».


  Για το διαζύγιο ο ίδιος ο Σωκράτης έχει γράψει: «Παραιτήθηκα από την εκπομπή σου, αγαπητέ Μάκη, στις 27 Οκτωβρίου όταν ήσουν στη Θεσσαλονίκη, με έκτακτη σύσκεψη που έκανα στο γραφείο. Ο λόγος ήταν ότι από το διαδίκτυο ένας άνθρωπος, που ήταν συνεργάτης του φίλου σου Νίκου Χατζηνικολάου, με συκοφαντούσε χυδαία και δεν έβλεπα καμία κίνηση από μέρους σου που να δείχνει την έμπρακτη στήριξη του συνεργάτη σου. Όχι βέβαια προς τον κ. Παπαγιάννη -και το τόνισα– αλλά προς τον κ. Χατζηνικολάου, ο οποίος θα μπορούσε να πει στο συνεργάτη του να συνεχίσει την αυστηρή κριτική αλλά όχι τη συκοφαντία σε βάρος μου. Στις 26 Οκτωβρίου το απόγευμα μου είπες να μη δίνω σημασία σε αυτά τα πράγματα και να παρακαλέσω τα παιδιά στο “troktiko” (με τα οποία υπάρχει επικοινωνία με e-mail) να μη γράφουν τίποτα για τον Νίκο Χατζηνικολάου, το Alter και τα πλαστά τιμολόγια. Μάλιστα τέθηκε το δίλημμα ότι, αν δεν κατεβάσει το “troktiko” το θέμα με τα πλαστά τιμολόγια, θα… έσπαγε το συμβόλαιό σου με το κανάλι!…».


  Ανείπωτες ύβρεις και χαρακτηρισμοί
  Οι κατηγορίες ήταν βαρύτατες εναντίον του Τριανταφυλλόπουλου, που μέχρι τότε εμφανιζόταν άμεμπτος, ανεξάρτητος και αδέκαστος. Δεν τις άφησε βέβαια αναπάντητες, προχωρώντας σε σκαιότατες επιθέσεις εναντίον του πρώην συνεργάτη του, θεωρώντας τον «πουλημένο» στους εχθρούς του. Δεν θέλουμε να αναπαραγάγουμε τους χαρακτηρισμούς με τόσο νωπή τη δολοφονία.

  Στις 10.13 π.μ. της περασμένης Δευτέρας, πάντως, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ανήρτησε στη «zougla» το αποχαιρετιστήριο κείμενο για τον πρώην συνεργάτη του, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι ουδέποτε αναπαρήχθη από το «troktiko».

  «Είχε περάσει σε αντίπαλο στρατόπεδο»
  Σε σχέση με το επαγγελματικό τους διαζύγιο, ο Μάκης αναφέρει: «Δεν μπορώ και δεν χρειάζεται να πω σε κανέναν περισσότερα πράγματα για την τελευταία μας συνάντηση. Ήταν τραυματική για όλους. Εμένα, τη σύζυγό μου, που ήταν παρούσα, και τους πολύ στενούς συνεργάτες μου που γνωρίζουν. Έμελλε, όμως, να είναι η τελευταία, και μία κουβέντα που την πήρε ο άνεμος έμελλε να επαληθευτεί με τον πιο άγριο τρόπο δύο χρόνια αργότερα. Πικράθηκα, πήρα την απόφαση με βαθύ πόνο και με βαθύτερο τον αποχαιρετώ σήμερα». Ακόμα, ο Τριανταφυλλόπουλος ανέφερε ότι ο «ξεχωριστός για μένα Σωκράτης, ο μοναχικός Σωκράτης, ο Σωκράτης της ηρεμίας και της φουρτούνας, ο δικός μου Σωκράτης, πέρασε σε αντίπαλα στρατόπεδα, διαφορετικής φιλοσοφίας και πρακτικής. Χωρίς υπογραφή και πρόσωπο».

  Έδειχνε αμέσως τρομοκρατία...
  Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος κατέληγε: «Σήμερα κάποιοι μας στέρησαν το δικαίωμα να ξαναβρεθούμε, να γελάσουμε ή να πικραθούμε, να διαφωνήσουμε και να εξηγηθούμε. Καλό ταξίδι, δικέ μου». Αίσθηση προκαλεί πάντως ότι πολύ πριν αποκαλυφθεί το αποτέλεσμα της βαλλιστικής έρευνας που αποδείκνυε ότι επρόκειτο για τρομοκρατικό χτύπημα και όταν όλοι έκαναν λόγο για «συμβόλαιο θανάτου» και ενδεχόμενο «ξεκαθάρισμα λογαριασμών», ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος έσπευδε να γράψει στο αποχαιρετιστήριο κείμενο για τον Γκιόλια: «Ακούγοντας τις γελοιότητες ορισμένων Μέσων και τις ανακρίβειες, με το Τμήμα… ανθρωποκτονιών να αναζητά τους δράστες, αντιλαμβάνομαι πόσο μακριά είναι νυχτωμένοι όλοι αυτοί, μέσα στη χειμερία νάρκη ή τη θερινή τους ραστώνη».


  Η προαναγγελία αποκάλυψης
  Ακριβώς στις 5.16 το πρωί της Δευτέρας, δηλαδή δέκα λεπτά πριν τη δολοφονική επίθεση στον Γκιόλια, είχε γίνει ανάρτηση για τελευταία φορά στο «troktiko» με προαναγγελία για σημαντική υπόθεση διαφθοράς. «Αύριο θα δείτε πώς λειτουργεί το κράτος της διαπλοκής μεταξύ σωμάτων ασφαλείας και επιχειρηματία! Με φωτό και ντοκουμέντα», έγραφε το συγκεκριμένο post. Η ίδια ανάρτηση είχε πρωτοανέβει στις 11.16 μ.μ. της Κυριακής και είχε επαναληφθεί στη 1.38 μετά τα μεσάνυχτα. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τις πρώτες ώρες το είχαν συσχετίσει με την άγρια επίθεση σε βάρος του. Πάντως, μέχρι την ώρα που κλείναμε ύλη, η σχετική αποκάλυψη στο μπλογκ δεν είχε γίνει…
  http://www.newsbeast.gr/files/1/2010/07/24/_stokarfi1.jpg
  Δεν υπήρχαν φανερά έσοδα
  Επί σχεδόν τρία χρόνια το «troktiko» πορευόταν χωρίς διαφημίσεις και άρα φανερά έσοδα, αν και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι, για να υπάρχουν τόσες πολλές αναρτήσεις και επί εικοσιτετραώρου βάσεως, σε αυτό πρέπει να εργαζόταν ένας μίνιμουμ αριθμός ατόμων που προφανέστατα θα έπρεπε και από κάπου να πληρώνεται. Μόλις πρόσφατα, στις 7 Ιουλίου, ξεκίνησε να αποδέχεται διαφημίσεις μέσα από την πλατφόρμα διαφημίσεων της Google. Μάλιστα, από τότε το μπλογκ έχει μόνιμα και μία ανάρτηση που αναλύει βήμα προς βήμα τις ενέργειες που πρέπει να κάνει κάποιος που επιθυμεί να διαφημιστεί στο «troktiko».


  Ετοίμαζε έντυπο
  Είναι φανερό ότι ο Γκιόλιας είχε καταλάβει ότι ο τίτλος «troktiko» αποτελούσε χρυσωρυχείο. Γι’ αυτό, όπως αποκαλύπτεται έστω και μετά το θάνατό του, τον είχε κατοχυρώσει και είχε σοβαρές σκέψεις να τον εκμεταλλευθεί και για την έκδοση… εφημερίδας. Σύμφωνα με το μπλογκ «fimotro», θα επρόκειτο για καθημερινό φύλλο με αποκαλύψεις και ρεπορτάζ που θα έκαιγαν κόσμο: «Η εφημερίδα θα κυκλοφορούσε από Δευτέρα έως Κυριακή με εξαίρεση το Σάββατο και θα κόστιζε μόνο 0,70 λεπτά», γράφει το μπλογκ, αναφέροντας ότι η πρώτη συνάντηση της συντακτικής ομάδας θα πραγματοποιείτο στις 17 Αυγούστου, με στόχο το νέο φύλλο να κυκλοφορήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου. Σε συνέχεια αυτής της πληροφορίας, το Mega παρουσίασε στο δελτίο της Τρίτης και έγγραφο, πηγαίνοντας το ρεπορτάζ ένα βήμα παρακάτω, το οποίο ήταν το καταστατικό της εταιρείας που είχε συστήσει ο δολοφονηθείς δημοσιογράφος και στο οποίο αναφερόταν ότι αυτή είχε σκοπό, μεταξύ άλλων, την «έκδοση κάθε είδους εφημερίδων και περιοδικών είτε ημερήσιας είτε εβδομαδιαίας ή και μηνιαίας κυκλοφορίας». Οι βασικές συζητήσεις για την εφημερίδα του «troktiko» γίνονταν με τον Σωτήρη Πουλόπουλο, εκδότη του «Πρωταθλητή» (μαζί με τον Θέμο).


  Πόλεμος με τους τρομοκράτες
  Ήταν πολλά τα μέτωπα που είχε ανοίξει ο Σωκράτης Γκιόλιας με το «troktiko», αλλά το μοιραίο φαίνεται να ήταν εκείνο με τους τρομοκράτες. Οι πιο σκληρές αναρτήσεις εναντίον των ανεγκέφαλων που έκαψαν ζωντανούς τους εργαζομένους στη Marfin έγιναν μέσω του συγκεκριμένου μπλογκ, ενώ οι τόνοι σηκώθηκαν κατακόρυφα όταν στα Πατήσια έσκασε βόμβα στα χέρια του άτυχου νεαρού Αφγανού. Το «troktiko» ζητούσε την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων. Είχε συνεχείς αποκαλύψεις για την εξάρθρωση της ομάδας του Νίκου Μαζιώτη. Κάποια σχόλια μάλιστα για τη μορφή της συντρόφου του Μαζιώτη είχαν εξοργίσει τους αντιεξουσιαστικούς κύκλους, που ως γνωστόν έχουν επιλεκτικές ευαισθησίες μόνο όταν αφορούν σε πρόσωπα του χώρου τους. Η βεντέτα με το αντιεξουσιαστικό σάιτ «indymedia» βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη. Ο Γκιόλιας χαρακτηριζόταν συνεργάτης της Αστυνομίας και της Αντιτρομοκρατικής, υπηρέτης αφεντάδων και χαφιές. Μίσος και οργή εκτοξεύονταν από τους λειτουργούς του συγκεκριμένου διαδικτυακού χώρου που χρησιμεύει στο συντονισμό των αναρχικών ομάδων και τη δημοσίευση προκηρύξεων μετά από δολοφονικές τρομοκρατικές επιθέσεις.


  Όλοι οι δημοσιογράφοι μαζί!
  Ο Σωκράτης Γκιόλιας δεν ήταν άγιος. Η εμμονή του να στηρίζει τους Βατοπεδινούς και όλο το κύκλωμα των ντοπαρισμένων αθλητών, η ιδιότητα του «συμβούλου επιχειρηματία» (Κοντομηνά) δεν ήταν τίτλοι δημοσιογραφικής τιμής. Κανένα όμως ελάττωμα ή αστοχία δεν θα νομιμοποιούσε οποιονδήποτε να του αφαιρέσει τη ζωή. Όλη η πιάτσα των δημοσιογράφων (όσοι από εμάς έχουν κάνει ρεπορτάζ, έχουν μπει στη διακεκαυμένη ζώνη, εκφέρουν άποψη και δεν γράφουν απλώς life style σαχλαμάρες ή παρουσιάζουν τη… Γιουροβίζιον) είναι συγκλονισμένοι και, είτε εκτιμούσαν τον Σωκράτη είτε κρατούσαν αποστάσεις από τη διαδρομή του, θα τον θυμούνται πλέον με συγκίνηση. Και βέβαια θα απαιτούν χωρίς υποσημειώσεις την τιμωρία των δολοφόνων του!


  Στο Καρφί

  ΦΥΣΗΞΕ ΤΟ ΑΕΡΑΚΙ,ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΤΟ ΦΟΥΣΤΑΝΑΚΙ,ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΚΩΛΑΡΑΚΙ ΚΑΒΛΩΣΕ ΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ..............

  Σηκώθηκε το φουστανάκι..

  undefined

  Φύσηξε το αεράκι και σηκώθηκε το φουστανάκι της δημοσιογράφου, με αποτέλεσμα να πάνε περίπατο οι δηλώσεις που γίνονταν. Σιγά οι παρευρισκόμενοι μην έχαναν το όμορφο θέαμα, ακούγοντας τα όσα έλεγε ο άνθρωπος στο μικρόφωνο..


  http://filoksenos.blogspot.com

  ΠΕΡΙ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΩΝ BLOGS

  ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΠΕΡΙ ΕΠΩΝΥΜΙΑΣ ΤΩΝ BLOGS...


  Γραφει ο Γρηγορης Ζωγραφακης


  Πολυς ντορος εχει γινει απο τοτε που μιλησαν για ενα νομοθετικο πλαισιο για τα blogs και βγηκε ο κάθε πικραμενος δημοσιογραφος να μας πει τι πρεπει και τι δε πρεπει να ισχυει από εδώ και περα....
  Δεν θα αναφερθω περαιτερω στα σχολια τους γιατι εστειλα mail το οποιο εχει μεινει αναπαντητο οποτε δεν εχει καμια αξια αλλα θελω να πω το εξης....
  Αυτό που τους ενοχλει είναι η ΕΙΔΗΣΗ και αν ισχυει ή το ποιος την αναφερει.....;
  Δευτερον ειμαι υπερ της επωνυμιας των blog-γι’αυτό αλλωστε γραφω επωνυμα εδώ και καιρο ,πριν αρχισουν καν να μιλανε πολιτικοι και δημοσιογραφοι,όχι όμως στα πλαισια ενός νομικου πλαισιου που θα το καθοριζει...Τι θελω να πω.....Απλα οποιος θελει το κανει και οποιος θελει όχι...Γιατι αν γινει σχετικος νομος προσβαλλεται η ελευθερη εκφραση οποτε τιθεται θεμα Δημοκρατιας...Καθ’ότι τα blogs είναι τα τελευταια ελευθερα βηματα που εχουν απομεινει για να ακουγονται οι πολιτες....
  Ειμαι υπερ της επωνυμιας και για έναν ακομα λογο....Ο Μεγας Ναπολεων ειχε πει πριν τη μαχη του Αουστερλιτς... «Κυριοι ,η Μεγαλη Στρατια» δεν κρυβεται πλεον....Ειναι ετοιμη να επιτεθει....»Και η blogoσφαιρα αποτελει τη «Μεγαλη Στρατια» της Δημοκρατιας και της Ελευθεριας....Δεν κρυβομαστε αλλα δεν θα αφησουμε και κανενα να μας ελεγξει....Δεν συκοφαντουμε αλλα και δεν αφηνουμε κανενα να μας συκοφαντησει....Δεν ειμαστε δημοσιογραφοι και ουτε προκειται να γινουμε....
  Όμως παντα σε κάθε τι στραβο θα ειμαστε απεναντι τους......  topsaxtiri

  Read more: http://pentapostagma.blogspot.com/2010/07/blogs.html#ixzz0ughywyrI

  ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΚΑΙ ΝΑ Η ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

  Η Κατερίνα Παπουτσάκη " τα πέταξε " στην παραλία της Πάφου !  Η Κατερίνα Παπουτσάκη " τα πέταξε " στην παραλία της Πάφου !

  showbiz.com.cy

  Comments

  No responses to “Η Κατερίνα Παπουτσάκη " τα πέταξε " στην παραλία της Πάφου !”

  Δημοσίευση σχολίου

  Related Posts with Thumbnails

  Αναγνώστες