welcome to kalamata

visitors

counter www.com2.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

visitors on the world

free counters

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΔΕΙΛΑ ΔΕΙΛΑ

Παπακωνσταντίνου: "Εναλλακτική επιλογή η χρεωκοπία"

Στο θέμα ενδεχόμενων εκλογών αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενώ τονίζοντας πως η εναλλακτική επιλογή στην τωρινή πολιτική είναι η χρεωκοπία.

«Δεν είναι εκβιασμός το να λες στους πολίτες την αλήθεια. Η εναλλακτική στη ...
σημερινή πολιτική που ακολουθούμε είναι στην πραγματικότητα η χρεοκοπία. Είναι η επιστροφή σε αυτό που ζήσαμε πριν διασφαλίσουμε το δάνειο των 110 δις», επισήμανε.

Σε ερώτηση για το αν η τρόικα θα συμφωνήσει ή όχι στο θέμα πρόωρων εκλογών (καθώς ακούγεται πως τα μέλη του ΔΝΤ δεν επιθυμούν μια τέτοια εξέλιξη), ο υπουργός Οικονομικών είπε: «ο καθένας στο ρόλο του. Η λειτουργία της δημοκρατίας μας είναι θέμα των εθνικών θεσμών».

Για την ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ σε προϊόντα που υπάγονται σε συντελεστή 11% ο κ. Παπακωνσταντίνου εξήγησε ότι στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις.

«Με γνώμονα την τήρηση των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει αλλά και τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση της αγοράς και των νοικοκυριών», σημείωσε.

«Η δημοσίευση των φορολογικών δεδομένων δεν είναι τιμωρία είναι διαφάνεια. Οι έντιμος φορολογούμενος δεν έχει να φοβάται τίποτα, ο φορολογούμενος, όμως, που όλοι γνωρίζουν ή βλέπουν την οικονομική του κατάσταση και δηλώνει εισοδήματα απορίας είναι η ώρα να αρχίσει να λογοδοτεί. Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε και τη γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων», εξήγησε ο κ. Παπακωνσταντίνου απαντώντας σε ερώτηση περί δημοσίευσης των φορολογικών δηλώσεων

Στο θέμα της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα που απασχολεί τους εργαζόμενους ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε πως «το θέμα αυτό τέθηκε, το διαπραγματευτήκαμε και έχει λήξει».

«Στόχος μας είναι ότι όσο προχωράμε επιτυγχάνοντας τα ορόσημα του προγράμματος, τόσο θα επιχειρούμε να επιστρέφουμε μέρος του μερίσματος της επιτυχίας και να αντισταθμίζουμε απώλειες για όσους πολίτες ζητήθηκε να βάλουν πλάτη. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι άνεργοι αποτελούν άμεση προτεραιότητα για την ενίσχυση των εισοδημάτων τους», είπε ο υπουργός Οικονομικών όσον αφορά την 13η και 14η σύνταξη

http://www.cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες