welcome to kalamata

visitors

counter www.com2.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

visitors on the world

free counters

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ΑΓΑΝΤΑ ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΣ

Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011

Δύσκολα τα πραγματα για το Θαναση Βέγγο.

Ακόμη μία περιπέτεια στην υγεία του επεφύλαξε η μοίρα στον Θανάση Βέγγο. Ο «καλός μας άνθρωπος» χειρουργήθηκε το Σάββατο στον «Ερυθρό Σταυρό», όπου εισήχθη εσπευσμένα, ύστερα από εγκεφαλικό αιμάτωμα, το οποίο προκλήθηκε από πτώση. Μετά την επιτυχημένη επέμβαση νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου και η υγεία του χαρακτηρίζεται από τους θεράποντες ιατρούς του κρίσιμη αλλά σταθερή. O αγαπημένος ηθοποιός έπεσε την Πέμπτη στο σπίτι του και την Παρασκευή τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Ιδιαίτερα κρίσιμα χαρακτηρίζονται τα επόμενα 24ωρα για την έκβαση της κατάστασής του. Οταν ταλαιπωρείται ένας τόσο αγαπητός καλλιτέχνης, συμπάσχει μαζί του όλη η Ελλάδα. Στην περίπτωση του Θανάση Βέγγου αυτό δεν είναι υπερβολή, αλλά η πραγματικότητα.


Μάλιστα δεν είναι πολύς ο καιρός που ο Θανάσης Βέγγος είχε υποβληθεί σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση, αλλά λίγο πριν πάρει εξιτήριο, παρουσίασε πρόβλημα στο αναπνευστικό του, με αποτέλεσμα να παραμείνει στο νοσοκομείο. Μετά την επιπλοκή που παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του, νοσηλεύτηκε στη μονάδα αυξημένης φροντίδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου. Τότε είχε ξεπεράσει το πρόβλημα και επέστρεψε στο σπίτι του και στους αγαπημένους του. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 83χρονος ηθοποιός αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Και στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί, αλλά όλες οι περιπέτειες της υγείας του είχαν αίσια έκβαση.

Ο τύπος του ταλαιπωρημένου μικροαστού που τρέχει για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής που δημιούργησε είναι μοναδικός στο ελληνικό σινεμά, γι’ αυτό και ο Θανάσης Βέγγος θεωρείται ένα κεφάλαιο μόνος του στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός κινηματογράφου και θιασάρχης, χάραξε τη δική του πορεία και αισθητική κι έδωσε πολλά στη μεγάλη (κυρίως) οθόνη ως ηθοποιός. Και είναι χαρακτηριστικό να αναφέρουμε ότι δεν είχε κάνει σπουδές υποκριτικής. Από τη Μακρόνησο σε δουλειές του ποδαριού κι ανάμεσά τους διάφορες βοηθητικές σε γυρίσματα ταινιών για να ζήσει.

Το 1953 ο Κούνδουρος, που τον γνώριζε από τη Μακρόνησο, του δίνει έναν ρόλο στη «Μαγική πόλη». Αυτό ήταν το ξεκίνημά του: κατευθείαν στα βαθιά. Χωρίς προϋπηρεσία στο θέατρο, χωρίς σπουδές, δουλεύοντας ταυτόχρονα ως φροντιστής στις ταινίες που παίζει. Παίρνει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και η αφετηρία του σημαδεύεται από τη συμμετοχή του σε μερικές από τις πιο σημαντικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Ολο αυτό τον καιρό που η υγεία του δοκιμάζεται στο πλευρό του βρίσκονται οι δικοί του άνθρωποι, η σύζυγός του, τα παιδιά του. Του ευχόμαστε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες