welcome to kalamata

visitors

counter www.com2.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

visitors on the world

free counters

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΕΙΝ Η ΖΩΗ ΜΟΥ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΛΑΣΗ ΣΑΝ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η χώρα θυμίζει ατελείωτη Μεγάλη Παρασκευή!..

Γράφει ο Καφενόβιος

Φέτος η σταύρωση έρχεται μετά την ανάσταση!

Νέος Γολγοθάς περιμένει τον ελληνικό λαό με την αναπότρεπτη, όπως ομολογούν και διακηρύσσουν τώρα όλοι, αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Η χώρα βρίσκεται ξανά στο χείλος του γκρεμού. Μπορεί όλοι να μιλούν για αναδιάρθρωση, αλλά σχεδόν κανείς δεν είναι βέβαιος για το τι εννοεί. Δεν είναι ίδιοι οι σχεδιασμοί του ΔΝΤ, της Γερμανίας και των Ευρωπαίων τραπεζιτών.
Ωστόσο, ο καυγάς υπέρ ή κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δεν γίνεται με όρους βιωσιμότητας της Ελλάδας, αλλά ανάλογα με το ποια χώρα ή τραπεζικός οργανισμός έχει ή δεν έχει ξεφορτωθεί – και σε πόσο μέρος – τα τοξικά ελληνικά ομόλογα.
Πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια των............ ξένων παίζονται πάνω στην πλάτη των Ελλήνων, που φτωχαίνουν...
Πως φθάσαμε στη σημερινή σχεδόν ανεξέλεγκτη κατάσταση είναι λίγο πολύ γνωστό.
Αυτό, που ενδεχομένως να μην έχουμε συνειδητοποιήσει, είναι ότι, η χώρα χωρίς να διαθέτει πίστη, σαφή στόχευση και μέθοδο, έχει απέναντί της αδηφάγες αγορές, που έχουν προεξοφλήσει την τύχη μας, κερδοσκόπους που θέλουν να πάρουν το στοίχημα της πτώχευσης και εταίρους καχύποπτους και παγερά αδιάφορους για το ελληνικό δράμα.
Μια βασική ερώτηση, που οφείλει να απαντήσει η κυβέρνηση αφορά στο ποσοστό του χρέους που είναι ικανή η χώρα να εξυπηρετήσει χωρίς ο ελληνικός λαός να εξανδραποδιστεί και να μεταβληθεί σε δούλο για δεκαετίες, δίχως εθνική ιδιοκτησία και δυνατότητα ανάπτυξης προς όφελος των Ελλήνων και όχι των ξένων τραπεζών, «επενδυτών», κερδοσκόπων και άλλων «λαμόγιων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες