welcome to kalamata

visitors

counter www.com2.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

visitors on the world

free counters

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ

Βιντεοπαιχνίδια για τους μεταλλωρύχους..

Sony PSPs κατέβασαν οι διασώστες στους εγκλωβισμένους μεταλλωρύχους ορυχείου στη Χιλή, για να καταπολεμήσουν την ανία τους, καθώς θα υποχρεωθούν να μεινουν για αρκετό καιρό σε βάθος 700 μέτρων.

Εδώ και δύο εβδομάδες 33 εργάτες του ορυχείου Copiapo στη Χιλή βρίσκονται παγιδευμένοι και πέρα από τους φυσικούς κινδύνους, οι επιστήμονες φοβούνται για την ψυχική υγεία των άτυχων εργατών.

Έτσι, μαζί με τα καθημερινά κύπελλα τροφής, τους έστειλαν συσκευές PSP! Στη χειρότερη περίπτωση θα καταφέρουν να τους απεγκλωβίσουν μετά από 4 μήνες, οπότε αν σκεφτούμε ότι η μπαταρία του PSP αντέχει για περίπου 6 ώρες, τότε θα πρέπει να βρουν τρόπους και για.. επαναφόρτιση των συσκευών!

Πάντως, η ενασχόληση με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια έχει αποδειχτεί ότι είναι πολύ πιο χρήσιμη για τη λειτουργία του εγκεφάλου σε σχέση με τα κλασικά επιτραπέζια. Σήμερα άρχισαν οι εργασίες για τη διάνοιξη μιας πρώτης σήραγγας για τον απεγκλωβισμό τους, αλλά η επιχείρηση διάσωσης θα διαρκέσει έως και τέσσερις μήνες.

Οι μεταλλωρύχοι κατέφυγαν σε ένα χώρο του ορυχείου, που βρίσκεται στην έρημο Ατακάμα της Χιλής. Θα πρέπει μόνοι τους να απομακρύνουν 4.000 τόνους βράχων, που θα συνεχίσουν να πέφτουν όσο θα διανοίγονται σήραγγες για τον απεγκλωβισμό τους, σύμφωνα με την εφημερίδα El Mercurio της Χιλής. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι μεταλλωρύχοι θα δουλεύουν ανά ομάδες, σε 24ωρες βάρδιες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες