welcome to kalamata

visitors

counter www.com2.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

visitors on the world

free counters

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΗΝ ΕΝΔΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ.ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΥΠΟΧΟΙΡΙΑ ΤΟΥΣ.

Οι Ευρωπαίοι επιμένουν στις γραπτές εγγυήσεις..

ΘΑ ΕΝΔΩΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ;;;
Τις ξεκάθαρες και έγγραφες δεσμεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και των «βασικών πολιτικών δυνάμεων» της Ελλάδας, ότι θα τηρήσουν την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου εξακολουθούν να αναμένουν οι Βρυξέλλες, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για την αποδέσμευση της έκτης δόσης των....




δανείων, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αμαντέου Αλταφάζ, σημειώνοντας ότι η μορφή των έγγραφων επιστολών δεν είναι το βασικό ζητούμενο. Ο Α. Αλταφάζ, δήλωσε ότι δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των έγγραφων δεσμεύσεων, σημείωσε, ωστόσο ότι είναι προς το συμφέρον τόσο της Ελλάδας, όσο και της ευρωζώνης, να σταλούν το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, η οποία κλονίστηκε τις τελευταίες εβδομάδες. Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, ανέφερε, επίσης, ότι ποτέ δε διευκρινίστηκε αν απαιτούνται μία ή περισσότερες επιστολές, τονίζοντας ότι αυτό που προέχει είναι να ικανοποιηθεί το βασικό ζητούμενο, που είναι η σαφής διαβεβαίωση προς τα υπόλοιπα κράτη -μέλη της ευρωζώνης.

Ο Α. Αλταφάζ ανέφερε, εξάλλου, ότι πολύ σύντομα το κλιμάκιο της τρόικας θα μεταβεί στην Αθήνα. Σημείωσε, επίσης, ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας θα έχουν επαφές, όχι μόνο με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και με τις βασικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας, επισημαίνοντας ότι απαιτείται ευρεία στήριξη για τα αναγκαία και σκληρά μέτρα, προκειμένου να επιτύχει το πρόγραμμα προσαρμογής. Τέλος, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, έκτακτο Συμβούλιο Eurogroup.

Δικαίωση των θέσεων και των στόχων της Νέας Δημοκρατίας αποτελούν οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών που οδήγησαν στην συγκυβέρνησης εθνικής ενότητας, τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς στην Κ.Ο. του κόμματός του.

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση αυτή είναι μεταβατική, ειδικού σκοπού και σύντομης διάρκειας, δεν είναι προθάλαμος κυβερνητικών συνεργασιών ερήμην του ελληνικού λαού».

Ο πρόεδρος της ΝΔ απέκλεισε την ενδεχόμενη ψήφιση νέων μέτρων, λέγοντας χαρακτηριστικά «τι θα ψηφίσουμε από δω και μπρος; Δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα», και πρόσθεσε πως «το βασικό είναι να εκταμιευθεί η έκτη δόση».

Υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει κανένα χαρτί, όπως ζητούν στην Κομισιόν, τονίζοντας ότι για τις θέσεις του έχει ήδη ενημερώσει τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Κάλεσε τους βουλευτές του κόμματός του να δώσουν ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση «για να ξεμπλοκάρει η 6η δόση, να επιτελέσει η νέα κυβέρνηση την αποστολή της και να οδηγηθούμε σε εκλογές» είπε χαρακτηριστικά.


Read more: http://www.trelokouneli.gr/2011/11/blog-post_941.html#ixzz1dkmi8xz9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες