welcome to kalamata

visitors

counter www.com2.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

visitors on the world

free counters

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

«Ηταν ένας σπάνιος άνθρωπος»


Στο πένθος έχει βυθιστεί από χθες ολόκληρη η Μεσαρά και η οικογένεια της αστυνομίας στην Κρήτη από τον θάνατο του αστυνομικού υποδιευθυντή Γιώργου Βασιλάκη από το χωριό Απεσοκάρι...



Ο επί χρόνια πιστός συνεργάτης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, μαζί του από το 1999, είναι ο άνθρωπος που άνοιξε το πακέτο - βόμβα που προοριζόταν για τον υπουργό, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο από την ισχυρή έκρηξη.
Η είδηση του θανάτου του έπεσε σαν κεραυνός στην οικογένειά του, τα αδέρφια του, τους συναδέλφους του και τους φίλους του στο Ηράκλειο.
Τα αδέρφια του, επιχειρηματίες του Ηρακλείου, καλούσαν για ώρες στο κινητό του τηλέφωνο με την ελπίδα να απαντήσει. Και η σύζυγός του πληροφορήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες για την έκρηξη στο υπουργείο και προσπαθούσε να μάθει νέα για τον άνδρα της από συναδέλφους του, αφού το δικό του τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο.
Συγγενείς και φίλοι του τηλεφωνούσαν στο κινητό του τηλέφωνο, ελπίζοντας πως οι πληροφορίες που μεταδίδονταν από τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης για τον νεκρό αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. από την Κρήτη δεν θα αφορούσαν τον 49χρονο Γιώργο Βασιλάκη. Δυστυχώς ήταν θέμα χρόνου να διαψευστούν οι ελπίδες τους.
Ο Γιώργος Βασιλάκης, πατέρας δύο αγοριών, που φοιτούν ο ένας στη Γυμναστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και ο άλλος στο Οικονομικό Παν/μιο Πειραιά, ήταν ο άνθρωπος που όλοι εκτιμούσαν και αποτελούσε για πολλούς τη «φωνή» της Κρήτης για την Αστυνομία στα κλιμάκια της Αθήνας.
Με πολλούς αξιωματικούς του Ηρακλείου ήταν ίδια σειρά στη σχολή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Με αρκετούς από αυτούς μάλιστα είχε μιλήσει λίγες ώρες πριν συμβεί το μοιραίο.
Ο πρώην υπασπιστής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου Γιάννης Κουφάκης ήταν από τους τελευταίους αστυνομικούς του Ηρακλείου με τους οποίους είχε επικοινωνήσει χθες το απόγευμα.
«Μιλήσαμε για αρκετά λεπτά. Ηθελε να δει για την πορεία της υγείας μου μετά από μία εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκα. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη. Ηταν ένας σπάνιος άνθρωπος. Αγαπούσε την Κρήτη και όλους εμάς. Τελευταία φορά βρεθήκαμε και μιλήσαμε κατά την επίσκεψη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Κρήτη τον περασμένο Μάρτιο».
Συγκλονισμένος και ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου, Γιάννης Μεσοδιακάκης, ο οποίος επικοινώνησε όπως μας είπε προχθές μαζί του. «Ο Γιώργος ήταν φίλος μου. Εξαίρετος άνθρωπος και αξιωματικός» είπε.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες