welcome to kalamata

visitors

counter www.com2.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

visitors on the world

free counters

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

ΒΟΙΔΟΚΟΙΛΙΑ.ΜΙΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΠΑΡΑΛΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΒΟΙΔΟΚΟΙΛΙΑ

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - Από τη Βοϊδοκοιλιά στο Παλαιόκαστρο

Από τη Βοϊδοκοιλιά ξεκινάει μια πολύ ωραία διαδρομή μέτριας δυσκολίας, που χαρακτηρίζεται από την ποικιλότητα και τη μοναδικότητα του τοπίου.
Αρχικά θα περπατήσετε κατά μήκος της αμμουδιάς προς τον λόφο του Παλαιόκαστρου και στο τέλος της παραλίας θα αρχίσετε την ανάβαση στο λόφο. Η τυπική βλάστηση των θινών σταματά και αρχίζει η μακία.
Κάποια στιγμή θα συναντήσετε την σπηλιά του Νέστορα. Από εκεί θαυμάστε την υπέροχη θέα. μετά το σπήλαιο θα συνεχίσετε την ανάβαση. Αρχικά είναι κάπως δύσκολη και απότομη σε λαξευμένα βράχια...

Στη συνέχεια αν συνεχίσετε θα βρείτε τα τείχη του κάστρου, όπου μπορείτε να κάνετε και μια βόλτα στο εσωτερικό του.
Η θέα από το Παλαιόκαστρο είναι μοναδική από κάθε πλευρά. Από βόρεια η Βοϊδοκοιλιά και πιο πίσω η παραλία του Ρωμανού. Ανατολικά το Διβάρι και η παραλία του.
Από νότια το στενό της Συκιάς, η Σφακτηρία και το Ναυαρίνο. Δυτικά απλώνεται το Ιόνιο. Πάνω στο λόφο έχουμε τη ευκαιρία να δούμε διαφορετική βλάστηση από αυτήν του υγρότοπου.
Στην άκρη του γκρεμού προς Διβάρι βλέπουμε τις γαλατσίδες -τυπικό φυτό- αυτού του τοπίου. Και τα πουλιά εδώ είναι διαφορετικά.
Ο βραχοτσοπανάκος, πιστός λάτρης των αρχαιολογικών χώρων, κάνει συνεχώς γνωστή τη παρουσία του με δυνατές φωνές, ενώ ο γαλαζοκότσυφας ανεβοκατεβαίνει στους προμαχώνες. Υπάρχουν αρκετά είδη που φωλιάζουν στα απότομα βράχια, κυρίως στη Σφακτηρία και συχνάζουν κι εδώ.
Από το κάστρο μπορείτε να επιστρέψετε στη Βοϊδοκοιλιά κατευθείαν. Πρέπει να υπολογίσετε τουλάχιστον 1,5 ώρα μαζί με τις στάσεις.
Μπορείτε όμως να κάνετε και κάτι άλλο. Να κατηφορίσετε στη νότια πλευρά προς το στενό της Συκιάς. Από εκεί η Σφακτηρία είναι μόλις 150μ.
Συνεχίζοντας αριστερά θα φτάσετε στην παραλία του Διβαρίου και θα συναντήσετε το δρόμο που έρχεται από Γιάλοβα και την ενεπίγραφη πινακίδα που δείχνει προς Βοϊδοκοιλιά.
Συνεχίζετε το μονοπάτι που πηγαίνει στη ρίζα του γκρεμού του Παλαιόκαστρου και στην όχθη της λιμνοθάλασσας. Σε είκοσι περίπου λεπτά θα είστε πίσω στη Βοϊδοκοιλιά έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο που είναι περίπου 3,5χλμ.

Β.Μ
Διαβάστε περισσότερα...

Read more: ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ - NEWS MESSINIA: ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ http://newsmessinia.blogspot.com/search/label/%CE%91%CE%A6%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%A9%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%91#ixzz0snTLjXnT
http://newsmessinia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες