welcome to kalamata

visitors

counter www.com2.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

visitors on the world

free counters

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

ΞΕΣΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ

Στελέχη επιχειρήσεων έπαιρναν επίδομα.. αλληλεγγύης!!



Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο Έλληνας δεν αλλάζει τόσο εύκολα και κανένα Μνημόνιο δεν θα τον σταματήσει από το εθνικό του σπορ ..τη φοροδιαφυγή.

Τη στιγμή που η τρόικα αγρόν ηγόραζε με εκτιμήσεις εσόδων 1,2 δις ευρώ, οι μελετητές προβλέπουν τη φοροδιαφυγή να φτάνει στα 50 δις ευρώ.

Και πώς να μη συμβεί κάτι τέτοιο όταν μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων το παίζουν φτωχοί και καταφρονεμένοι αποκρύπτοντας τις παχυλές αμοιβές τους έχοντας το θράσος να παίρνουν μέχρι και επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Έτσι, χιλιάδες Golden boys γλιτώνουν με αυτό τον τρόπο τον φόρο του εισοδήματος και την έκτακτη εισφορά ενώ καρπώνονται και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Τα παραπάνω μαρτυρούν οι διασταυρώσεις των φορολογικών δηλώσεων της τελευταίας διετίας 2009-2010 που είχαν υποβάλει στελέχη με τις αντίστοιχες δηλώσεις φόρου των επιχειρήσεων.

Μάλιστα, τα ύποπτα αριθμητικά στοιχεία υποψίασαν τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, η οποία μετά από διεξοδικούς ελέγχους διαπίστωσε πως η ασυμφωνία των αριθμών οφειλόταν σε υψηλά αμειβόμενα στελέχη που υποδύονταν τους …Ξανθόπουλους.

Ωστόσο, η φοροδιαφυγή δε σταματά εκεί αλλά στο χορό των εκατομμυρίων μπαίνουν και οι ιδιοκτήτες εκατοντάδων νυχτερινών μαγαζιών οι οποίοι συνεχίζουν να μην εκδίδουν αποδείξεις.

Σύμφωνα με ελέγχους του ΣΔΟΕ σε περισσότερα από 800 νυχτερινά κέντρα και εστιατόρια, τα 450 δεν έδιναν αποδείξεις. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ επισκέφθηκαν νυχτερινό κέντρο υποδυόμενοι πως ήταν ζευγάρι για να δουν ιδίοις όμμασι τι γίνεται. Το υποτιθέμενο ζευγάρι διασκέδαζε τη στιγμή που μετά από κάποια ώρα μπήκε στο μαγαζί το συνεργείο του ΣΔΟΕ επιδεικνύοντας τις υπηρεσιακές ταυτότητες.

Ο υπεύθυνος του καταστήματος μη γνωρίζοντας τι είχε στηθεί διατυμπάνιζε πως ήταν απόλυτα νομοταγής και πως έκοβε αποδείξεις μέχρι που του κόπηκαν τα γόνατα όταν ανακάλυψε ότι το ΣΔΟΕ είχε και μάρτυρες. Μπορεί να σκοτώθηκε να θέσει σε λειτουργία τη ταμειακή μηχανή αλλά το πρόστιμο δεν το γλίτωσε.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με μελέτη της Εθνικής Τράπεζας, εάν πιάνονταν οι φοροφυγάδες το ποσό που θα μαζευόταν θα εισέφερε κατά 9 δισ. ευρώ ή 3,8% του ΑΕΠ στα έσοδα του προϋπολογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες