welcome to kalamata

visitors

counter www.com2.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

visitors on the world

free counters

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Με... δύο πρόσωπα η τουριστική κίνηση

ImageΜουδιασμένη εμφανίζεται στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου η τουριστική κίνηση στην Καλαμάτα, σύμφωνα τουλάχιστον με τα πρώτα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων.
Όπως δήλωσε στο «Θ» ο αντιπρόεδρος και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Φωτεινή», Γ. Κουρκουτάς, κύριο χαρακτηριστικό μέχρι σήμερα είναι η αυξημένη εισροή επισκεπτών το Σαββατοκύριακο, ενώ τις άλλες ημέρες η πληρότητα στα ξενοδοχεία δεν ξεπερνά....

.... το 60%.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα περίπου, με δύο σημαντικά βαρίδια. Το πρώτο είναι η οικονομική κρίση και το δεύτερο η κακή εικόνα που παρουσιάζει η χώρα στο εξωτερικό, με τα διάφορα γεγονότα που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, προβλέπεται η τουριστική περίοδος να κινηθεί στην Καλαμάτα στα ίδια επίπεδα με το 2009.
Η μεσσηνιακή πρωτεύουσα, παρά το άσχημο περιβάλλον, βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, μια και η απόστασή της από την Αθήνα συνεχώς μειώνεται, ενώ διαθέτουμε καλά καταλύματα, με εξαιρετικές υπηρεσίες. Είναι ενδεικτικό της κατάστασης που υπάρχει ότι τα Σαββατοκύριακα η πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης φθάνει στο 100%, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες κινείται στο 50% έως 60%. Ευελπιστούμε ότι τα τελευταία νούμερα θα βελτιωθούν κατά πολύ όσο μπαίνουμε στην κυρίως περίοδο».
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στο 10% κυμαίνεται μέχρι στιγμής η μείωση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα. Σε μικρότερο ποσοστό κυμαίνεται η μείωση των αφίξεων ξένων στα ελληνικά αεροδρόμια της χώρας κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2010, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 2,81%.
Όπως σημειώνεται, αν και η ψαλίδα έχει κλείσει, το τελευταίο διάστημα, όσον αφορά στην τουριστική κίνηση στην Ελλάδα, ωστόσο, η κατάρρευση των τιμών που παρατηρείται στα τουριστικά καταλύματα της χώρας έχει οδηγήσει στη σημαντική πτώση των εσόδων.
Θάρρος News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες